PERSPEK­TIVAT

Gjërat po shikojnë këtu. Edhe me karrierën tuaj! Me BMS madje mund të shkoni në një kolegj teknik më vonë.

Praktika me një diplomë profesionale – çfarë duhet të di?

Gjatësia e kohës
Nëse keni marrë nota të mira në shkollën e mesme, jeni të motivuar dhe dëshironi të vazhdoni të mësoni, certifikata e përfundimit të shkollës profesionale është një mundësi e shkëlqyer për ju. Në BM1 ju ndiqni edhe shkollën profesionale një ditë në javë.
1/3
Studimet
Ju gjithashtu mund të plotësoni certifikatën e përfundimit të shkollës profesionale pas praktikës tuaj - qoftë për një vit me kohë të plotë ose për 1,5 deri në 2,5 vjet me kohë të pjesshme.
2/3
Kërkesa
Nëse e keni nën brez certifikatën e përfundimit të shkollës profesionale, mund të studioni në një kolegj teknik pas praktikës, për shembull, dhe kështu të ngjitni më shpejt shkallët e karrierës.
3/3

PYETJE?

Ku mund të bëj një mësim profesioni?

Në rreth 150 ndërmarrje për mësim profesioni, edhe në afërsinë tënde.

Si duket jeta e përditshme e punës?

Materiali përgatitet në mëngjes, më pas ti udhëton me ekipin për në kantier. Kohëzgjatja e montimit dhe instalimit ndryshon në varësi të madhësisë së projektit dhe zgjat ndërmjet një jave dhe një muaji.

Kam frikë nga lartësitë, a është ky problem?

Respekti nga lartësia është i rëndësishëm në çati. Megjithatë, përdorimi i skelave dhe masave të tjera paraprake të sigurisë ndoshta do të ta heqin frikën. Për të përjetuar vetë si ndihet regjistrohu më mirë për një ditë prove në një ndërmarrje përkatëse.

A mësoj si të vë në funksion një sistem diellor?

Ti në fakt e mëson këtë gjatë mësimit trevjeçar të profesionit EFZ, por në mësimin dyvjeçar të profesionit instalues ​i paneleve diellore EBA, ti mëson vetëm si ta montosh atë.

A mund të bëj diplomën profesionale?

Po. Nëse ke rezultate të mira në shkollë, mund ta bësh këtë madje edhe gjatë mësimit tënd të profesionit. Bisedoje këtë më mirë me ndërmarrjen tënde të mësimit të profesionit.

Ruf uns an unter

T 044 250 88 26

Na telefononi në

T 044 250 88 26